Šatori za vjenčanja

Šatori za vjenčanja

Vrste šatora za vjenčanja

Šatori za vjenčanja su postali neizostavan dio svake moderno organizirane svadbe. Oni ne samo da štite od kiše ili sunca, već i stvaraju prekrasan ambijent za vjenčanje. Postoji nekoliko vrsta šatora za vjenčanja, a svaki ima svoje prednosti i nedostatke.

Klasični šator za vjenčanja je najčešći izbor. To je veliki bijeli šator s metalnom konstrukcijom i ceradnim platnom.

Ovaj šator je vrlo fleksibilan i može se postaviti gotovo bilo gdje. Osim toga, njegova klasična i jednostavna estetika odgovara gotovo svakom stilu dekoracije.

Druga vrsta šatora za vjenčanja je tzv. kombinirani šator. Ovo je hibrid između klasičnog šatora i tipične strukture za vjenčanja.

Ovaj šator ima metalnu konstrukciju i otvorene bočne strane, ali je prekriven bijelim platnom. Ovaj šator je idealan izbor za ljude koji žele otvoreni prostor, ali i zaštiti od mogućeg lošeg vremena.

Također postoji i tipična struktura za vjenčanja, koja se sastoji od drvene konstrukcije prekrivene bijelim platnom i s nekoliko pričvršćenih svjetiljki. Ovaj tip šatora je vrlo elegantan i omogućuje maksimalnu kreativnost u dekoraciji.

Posljednja vrsta šatora za vjenčanje je tzv. “stretch” šator.

Ovo je moderna alternativa klasičnom šatoru. Stretch šator ima elastično platno koje se proteže preko metalne konstrukcije, što mu daje jedinstven izgled i omogućuje kreativnost u dizajnu.

Pri odabiru savršenog šatora za vjenčanje, trebali biste uzeti u obzir veličinu gostiju, lokaciju i stil dekoracije. Klasični šator je najbolji izbor za velike vjenčanja s mnogo gostiju, dok bi drugi tipovi šatora bili bolji za manje i intimnije proslave. Također, važno je uzeti u obzir vremenske uvjete i odabrati šator koji će vam pružiti zaštitu od kiše, vjetra i sunca.

U sljedećem odlomku ćemo govoriti o dekoriranju šatora za vjenčanja, uključujući ideje i savjete za stvaranje prekrasnog ambijenta na vašem vjenčanju.

Kako odabrati savršeni šator za vjenčanje

Kako odabrati savršeni šator za vjenčanje? Ovo je pitanje koje mnogi parovi postavljaju pri planiranju svoje velike svadbene proslave. Odabir pravog šatora za vjenčanje može biti težak zadatak, ali slijedeći nekoliko savjeta, možete olakšati ovaj proces.

Prije svega, važno je uzeti u obzir veličinu i broj gostiju koji će prisustvovati vjenčanju. Šator za vjenčanje mora biti dovoljno velik da bi mogao ugostiti sve vaše goste, uz dodatni prostor za plesni podij, bar i stolove za hranu i piće. Jedan od načina za izbor prave veličine šatora je uzeti u obzir broj gostiju i dodati još 20% kako bi se osiguralo dovoljno prostora.

Drugi faktor koji treba uzeti u obzir je lokacija vjenčanja. Ako se vjenčanje održava na otvorenom, važno je odabrati šator koji će biti izdržljiv i pružiti zaštitu od vremenskih uvjeta.

Ako se vjenčanje održava u dvorani, treba uzeti u obzir visinu stropa i osigurati da šator bude dovoljno visok da se ne ometa prostor.

Treći faktor koji treba uzeti u obzir je stil dekoracije. Šator za vjenčanje trebao bi se uklopiti u stil dekoracije vjenčanja i stvoriti prekrasan ambijent za goste. Razmislite o bojama, svjetlima, tkaninama i drugim elementima dekoracije koji će se koristiti u šatoru kako bi se kreirao savršen ambijent.

Konačno, važno je uzeti u obzir budžet. Troškovi šatora za vjenčanje mogu varirati ovisno o veličini, stilu i lokaciji. Važno je pronaći šator koji odgovara vašem budžetu, ali i pruža sve potrebne elemente za uspješno vjenčanje.

Uzimajući u obzir ove faktore i uz pomoć iskusnih profesionalaca koji se bave najmom šatora za vjenčanja, možete odabrati savršen šator koji će stvoriti prekrasan ambijent za vaše vjenčanje.

Dekoriranje šatora za vjenčanja: ideje i savjeti

Dekoriranje šatora za vjenčanja je prilika da se vaša kreativnost pokaže u punom sjaju i stvori prekrasan ambijent za vaše vjenčanje. Postoji mnogo ideja za dekoraciju šatora za vjenčanja, a u nastavku ćemo vam predstaviti neke od najpopularnijih.

Prva ideja je dekoracija stropa šatora. Strop šatora može se ukrasiti svjetlima, tkaninama, cvijećem ili drugim dekorativnim elementima. Svjetla su najčešći izbor za dekoraciju stropa šatora.

Vješanje svjetiljki ili lanterna po stropu stvara prekrasan efekt, posebno noću. Tkanine su također popularan izbor za dekoraciju stropa šatora. Bijele tkanine u kombinaciji s cvijećem i svjetlom stvaraju romantičnu i bajkovitu atmosferu.

Druga ideja je dekoracija bočnih strana šatora. Bočne strane šatora mogu se ukrasiti zavjesama, cvijećem ili drugim dekorativnim elementima. Ako želite otvoreni stil, možete ostaviti bočne strane otvorenim ili ih ukrasiti prozirnim tkaninama.

Međutim, ako želite intimniji i privatniji prostor, možete koristiti zavjese ili druge materijale da bi se stvorio zid. Cvijeće su uvijek dobar izbor za ukrasivanje šatora. Vješanje cvijeća po bočnim stranama šatora stvara prekrasan efekt, koji će se posebno lijepo uklopiti u prirodni okoliš.

Treća ideja je dekoracija stola za vjenčanje. Stolovi za hranu i piće trebaju biti lijepo uređeni.

To može uključivati prekrasno posuđe, svijeće i cvijeće. Cvijeće stavljen u vaze ili staklene posude stvara prekrasan efekt na stolovima. Također možete iskoristiti stolne trake, svilene salvete i druge dekorativne elemente kako bi stolovi izgledali prekrasno.

Ukratko, dekoriranje šatora za vjenčanja je prilika da se kreativnost pokaže u punom sjaju. Strop šatora, bočne strane i stolovi za hranu i piće mogu se ukrasiti cvijećem, svjetlima, tkaninama i drugim dekorativnim elementima. Kombinacijom ovih ideja, možete stvoriti prekrasan ambijent za vaše vjenčanje.

Pogledajte i usporedite sale i šatore za vjenčanja

Restoran Lido

Restoran Lido

Kada se radi o organizaciji vjenčanja, jedan od najvažnijih faktora je izbor mjesta na kojem će se sve održati. Restoran Lido je jedno od najpopularnijih mjesta za vjenčanja u gradu …

Imanje Luna

Imanje Luna

Imanje Luna je prekrasno imanje koje se nalazi u mirnom i ruralnom dijelu Hrvatske. Ovo idilično imanje predstavlja savršeno mjesto za organizaciju vašeg vjenčanja.

Sala za vjenčanje Jo-lame

Sala za vjenčanje Jo-lame

Sala za vjenčanje je jedna od najvažnijih stvari kada se radi o organizaciji vjenčanja. To je mjesto gdje će se održati svečanost, mjesto koje će biti uređeno i ukrašeno prema željama mladenaca …

Vjenčanje Divlje Vode

Vjenčanje Divlje Vode

Vjenčanje je jedan od najvažnijih događaja u životu svakoga para. Kada se odlučite na ovaj korak, važno je odabrati savršenu lokaciju kako biste stvorili nezaboravne uspomene.